Saltar al contenido principal

Biblioteca Abadia de Montserrat

Presentació

A primeries de l'any 2004 va començar a posar-se en marxa un projecte esperat i desitjat tant per la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes com per la Biblioteca de l'Abadia de Montserrat: la digitalització d'alguns dels fons més emblemàtics d'aquesta important institució religiosa i la visualització en internet d'aquestes obres.

Gràcies a la participació en el projecte de Fundación Telefónica i la disponibilitat de la  Fundació Abadia de Montserrat 2025, a hores d'ara ja és possible la consulta d'un cert nombre de documents, triats d'entre els més importants que conserva la biblioteca del Monestir i amb la intenció que el llistat continue ampliant-se paulatinament.

En aquesta primera fase hem incorporat, en major mesura, documents medievals, tant manuscrits com incunables, de temàtica fonamentalment religiosa, sense oblidar d'altres textos representatius i vinculats especialment a l'Abadia de Montserrat.

Volem agrair, ben sincerament, a totes les persones i institucions que han possibilitat que aquest projecte siga una realitat: la Biblioteca de l'Abadia de Montserrat, la Fundació Abadia de Montserrat 2025, la Fundación Telefónica, la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i molt especialment, els treballadors i les treballadores de Taller Digital S. A. de la Universitat d'Alacant que han dut a terme la part més difícil de totes, materialitzar el projecte.

Pujar