Saltar al contenido principal

Al Tall: cultura i música tradicionals d’arrel mediterrània

Crèdits

Agraïments

La setmana del 4 al 7 d’octubre de 2010, la Universitat d'Alacant, amb motiu dels 35 anys de treball del grup Al Tall, va organitzar un recital amb cançons de trobadors dels segles XII i XIII; una jornada de taules redones sobre «Al Tall, música valenciana i mediterrània de base tradicional», una exposició sobre la història d’Al Tall i, finalment, un concert al Paranimf de la UA.

Aquest portal dedicat a Al Tall i la música de base tradicional s’inicia amb els materials elaborats amb motiu d’aquestes activitats i ha estat possible gràcies a les aportacions i la il·lusió dels membres d'Al Tall i de Jan Maria Carlotti, de Manuel Boix, del Vicerectorat d’Extensió Universitària i del Museu de la Universitat, del Departament de Filologia Catalana, del Taller d’Imatge i del Taller Digital, i del Servei de Promoció del Valencià.

Volem fer constar, especialment, la generositat de Vicent Torrent, de Manuel Miralles, de Jan Maria Carlotti, de Manuel Boix i de Sole Desfilis; de Rafael Alemany, Llúcia Martín i Marinela García Sempere; de Blanca Ramírez i Xavi Collado, del Departament de Filologia Catalana.

Hem de donar les gràcies a Mauro Hernández i Stefano Beltran, al MUA, per l'edició del catàleg i els panells de l’exposició.

Gràcies a Dani Martin i a Esguards per la cessió i adaptació del documental.

Gràcies a Ferran Cortés i a Ràdio Altea per la cessió del programa Café Montcau, i a Toni Ripoll pel corresponent material gràfic facilitat.

Gràcies a Javi Paricio del Vicerectorat d’Extensió Universitària pel muntatge de l'exposició i per passejar-la per altres institucions.

Gràcies a la discogràfica Picap, per els facilitats.

Gràcies, també, a Sole Desfilis, a l’Arxiu d’Al Tall i a Carles Desfilis, per les fotos del catàleg.

Gràcies a Luis García Verdú i a Roberto Ruiz del Taller d’Imatge pels vídeos i les fotos de les taules redones i de la inauguració de l’exposició.

Gràcies al personal del SPV, a Robert Escolano, Màrius Gomis i Joan Jordi Coderch, pel suport lingüístic i d’edició, i per les fotos de Ricard Ferrer.

Gràcies als qui van participar en la Jornada de taules redones i que han aportat les seues reflexions: Víctor Mansanet, autor dels textos del catàleg; Jordi Reig, que ha facilitat bona part de la bibliografia; Josep Vicent Frechina, Ramon Canut, Joaquim Vilarnau, Jaume Ayats, Manuel Luna, Miquel Flores i Josep Maria Esteve.

Gràcies a Gabriel Marí i a Júlia Bernal del Taller Digital.

Gràcies al rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, per la seua implicació personal, i a la Fundació General de la Universitat i la Fundació Miguel de Cervantes pel compromís constant amb la cultura dels valencians.

Gràcies a tots i a totes els qui han col·laborat i als qui col·laboraran a partir d’ara.

Josep Forcadell Saport i Joan Borja Sanz

Universitat d'Alacant, març del 2011

Realització

Direcció: Joan Borja i Sanz (Universitat d'Alacant)

Coordinació: Josep Vicent Forcadell Saport (Universitat d'Alacant)

Realització tècnica: Taller Digital Envieu correu

Pujar