Saltar al contenido principal

Maria Josep Escrivà

Semblança de Maria Josep Escrivà

Extret de la pàgina d’Edicions del Buc:

Maria Josep Escrivà. Foto de Jordi Solà Coll.Nascuda al Grau de Gandia el 1968, Maria Josep Escrivà és un referent de la poesia valenciana actual, no només com a autora, sinó també com a dinamitzadora de l’espai i el temps literari. Ha organitzat tertúlies a València i Gandia i ha estat present en festivals d’ací i d’allà. Participa en diversos espectacles que combinen paraula, música i imatge, com ara L’Home del Capell de Palla, amb Cristina Martí, Àlex Velázquez i Amadeu Vives. Durant anys ha sigut responsable de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia i dirigeix la col·lecció de plaquetes de poesia «Razef» d’Edicions 96, on fa de correctora i editora. També és coautora amb Pau Sif de l’antologia Ai, València!, i ha coordinat el llibre col·lectiu For Sale o 50 veus de la terra. A més, el 2013 es va encarregar amb Josep Lluís Roig de l’edició de L’inventari clement de Gandia, un inèdit de Vicent Andrés Estellés, que van descobrir tots dos el 2009.

Va debutar el 1993 amb Remor alè, amb què va guanyar el premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó, al qual van seguir A les palpentes del vidre el 1998 (Premi Marià Manent de Premià de Dalt) i, el 2002, Tots els noms de la pena. L’any 2007, Flors a casa va merèixer els Jocs Florals de Barcelona, i amb això, l’autora, el reconeixement de Poeta de la Ciutat. Publica l’any 2013 el conte Àngels de nata, il·lustrat per Maria Alcaraz i Frasquet. I el 2016, el seu cinquè llibre de poesia, Serena barca, a Edicions del Buc.

Ha estat inclosa a antologies com ara Contemporànies (1999), 21 poetes del XXI: Una antologia dels joves poetes catalans (2001), Imparables: Una antologia (2004) o Parlano le donne: Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008), Women Writers in Catalan (2017), i poemes seus han estat traduïts al castellà, a l’italià, al croat, a l’eslovè, al basc, al francès i a l’alemany.

Pujar