Saltar al contenido principal

Begonya Pozo

Retrat fotogràfic de la poetessa valenciana Begonya Pozo.

Ben coneguda com a activista polifacètica, com a professora de la Universitat de València i com a actual directora de la revista de literatura Caràcters, Begonya Pozo (València, 1974) és també una de les veus poètiques més destacades de la contemporaneïtat. De fet, alguns dels seus poemes formen part d'antologies fonamentals com Tibar l'arc, una mirada a la poesia valenciana actual (Tria Llibres, 2012) o Assumiràs la veu (Terrícola, 2014).

El món que estableix Pozo dins del seu àmbit connecta molt bé amb les poètiques del cos que han practicat altres autores talment Mireia Calafell, Maria Antònia Massanet, Lucia Pietrelli, Anna Gual o Silvie Rothkovic, entre moltes altres. Els seus versos esdevenen autèntiques exploracions identitàries, així com reivindicatives, per tal d'unir la força de la visceralitat creativa amb la puixança de la carn més salvatge. Els dos darrers títols de Begonya Pozo, Novunque (Vertebre Romane) (Armargord Ediciones, 2015) i Sense treva (AdiA Edicions, 2016), demostren que està en un feliç moment expansiu.

Jaume C. Pons Alorda

En aquest espai dedicat a Begonya Pozo es poden consultar diversos materials sobre l'autora com semblança, bibliografia i una antologia poètica de la seua obra.

El portal de Begonya Pozo forma part del portal de Poesia catalana contemporània. Si desitja consultar altres poetes visita Biblioteca d'autors de Poesia catalana contemporània.

«Créixer amerada
com l'arròs sota l'aigua
i respirar llum».

Begonya Pozo
Vita nuova, en Poemes a la intempèrie, 2011.

Pujar