Saltar al contenido principal

Hagiografia catalana

Enllaços d'interés sobre Hagiografia catalana

Textos hagiogràfics a la Biblioteca del Reial Monesteri de l'Escorial

Textos hagiogràfics a la Biblioteca del Congrés (Washington)

Associacions hagiogràfiques

Société des Bollandistes.
La pàgina ofereix dades sobre l'associació mateixa dels bolandistes i sobre l'hagiografia a tot el món. Dels bolandistes n'arreplega la història, la relació de membres i les publicacions online: Analecta Bollandiana, Acta Sanctorum, i complements com Subsidia hagiographica i el Tabularium hagiographicum. També proporciona una bibliografia elemental per a l'estudi de l'hagiografia, en general, i cita organitzacions i llocs web d'interès.
Arbeitskreis für Hagiographische Fragen.
Equip que estudia l'hagiografia amb un plantejament interdisciplinari, atenent als textos, però també, per exemple, a les qüestions històriques. A més s'anuncien esdeveniments, com ara conferències, i es donen a conèixer publicacions (que poden encarregar-se a través d'aquesta pàgina).
Associazione Italiana per lo Studio della Santità, dei Culti e dell'Agiografia.
Pàgina de l'associació AISSCA, creada per a l'estudi dels sants i el seu culte. Ofereix informació sobre l'associació mateixa (esdeveniments, socis), i també inclou una bibliografia de les publicacions dels socis.
Hagiography Society.
Societat nord-americana creada en 1990 per a promoure la comunicació entre els investigadors de la literatura cristiana primerenca i els de les llegendes medievals de sants. Inclou una bibliografia en línia, enllaços d'interès, anuncis de congressos, simposis, etc.
Hagiologia: Atelier Belge d'Études sur la Sainteté.
Pàgina del grup belga d'hagiologia, que inclou una presentació sobre el grup, esmenta el butlletí Litterae Hagiologicae i la col·lecció Hagiologia, com també divulga una agenda d'esdeveniments relacionats amb el tema hagiogràfic. Ofereix, així mateix, diversos enllaços d'interès sobre el tema.
Valenciana Prosa: literatura hagiográfica catalana de los siglos XV y XVI.
Valenciana prosa és un grup de recerca de la Universitat d'Alacant que desenvolupa, entre altres, un projecte que atén a l'edició i estudi de la literatura hagiogràfica catalana dels segles XV i XVI.

Pàgines que contenen informació sobre vides de sants

Hagiografia e História. Volume 2: Banco de Dados dos Santos Ibéricos (séculos XI ao XIII). Andréia Cristina Lopes Frazão da Silva (coord.).
Recull d'un llistat de vides de sants dels segles XI-XIII amb alguns capítols inicials que recullen consideracions sobre la configuració del llistat i algunes reflexions sobre l'origen del gènere de les vides de sants.
Internet Medieval Sourcebook. Saints' Lives.
Es tracta d'un cercador de matèria medieval, en general, l'estructura del qual presenta tres seccions bàsiques: referències de fonts principals i secundàries, textos complets que poden llegir-se en línia i un apartat específic sobre vides de sants. També es poden cercar textos de lleis, mapes i imatges. Ofereix enllaços a llocs web sobre hagiografia.
The ORB: On-line Reference Book for Medieval Studies.
És una recopilació de recursos per a l'estudi de l'hagiografia des dels orígens i de l'època medieval, elaborada pel professor Thomas Head. Conté capítols introductoris per al coneixement de l'hagiografia, bibliografies, amb algunes ressenyes d'estudis clàssics, textos en línia i molts altres recursos.
Pujar