Saltar al contenido principal

Antonio García Teijeiro

Su obra: Bibliografía

Poesía infantil

  • Coplas (Galaxia, 1988).
  • Nenos (Galaxia, 1988).
  • Aloumiños (Galaxia, 1988).
  • Versos de agua (Edelvives, 1989).
  • As catro estacións (Galaxia, 1991).
  • Cacarabín, cacarabón (Edelvives, 1991; versión en gallego de Versos de agua).
  • Ventos (Xerais, 1992).
  • «Poemas do sol e da lúa», en Trazos, trozos e retrincos (Xunta de Galicia, 1992).
  • Volando por las palabras (Edelvives, 1992).
  • Lueiro de papel (Xerais, 1995).
  • Na fogueira dos versos (Xerais, 1996).
  • Al hilo de la palabra (Hiperión, 1998).
  • Unha chea de aloumiños (Galaxia, 1998).
  • A fala das pombas que falan (Xunta de Galicia, 1999).
  • «As verbas que fan o camiño», en Imos xuntos camiñar (Xunta de Galicia, 1999).
  • Caderno de fume (Anaya, 1999).
  • Palabras envoltas en cancións (Galaxia, 2000).
  • Aire sonoro (Ir Indo, 2001).
  • ¡Ai, canto falan as pombas que falan! (Ir Indo, 2002).
  • «Bicos, bicos... e máis bicos», en Para cantar e contar (Xunta de Galicia, 2003).
  • Bicos na voz / Besos en la voz (Diputación de Málaga, 2004; edición bilingüe).
  • Participación en el libro conjunto Los poemas de Pillo (SM, 2004).
  • Chove nos versos (Xerais, 2004).
  • Cuentos y poemas para un mes cualquiera (Planeta & Oxford, 2005; con Jordi Sierra i Fabra; nueva edición en 2010 en castellano, catalán y gallego).
  • Participación en el libro conjunto Don Quijote cabalga entre versos (Everest, 2005) Trobalinguas: cuatro poetas en cuatro lenguas (Amigos del Libro, 2005).
  • Cando caen as follas (Everest, 2006).
  • Versos con alas (Lynx, 2006).
  • Todo es soñar (Brosquil, 2006).
  • Petando nas portas de Dylan (Galaxia, 2007).
  • Á sombra do lueiro de papel (Everest, 2007).
  • El río va recitando (La Habana: Gente Nueva, 2008).
  • Bolboretas no papel (Edelvives, 2008).
  • Viene el río recitando (Algar, 2008).
  • Estelas de versos (CEPLI, 2008; con Rafael Cruz-Contarini).
  • As palabras están a mirarse arredor da mesa (Everest, 2009).
  • Recendos de aire sonoro (Xerais, 2011).

Narrativa

  • A chave dos soños (Galaxia, 1988).
  • Noa (Galaxia, 1989; versiones en euskera, catalán, aranés, gallego y castellano).
  • A teima de Xan (Sotelo Blanco, 1991).
  • Antón e a paxariña de papel (Xunta de Galicia, 1991).
  • O cabalo de cartón (Luis Vives, 1992).
  • O monicreque de Alicia (Xunta de Galicia, 1992).
  • Fantasía en re maior (Luis Vives, 1994).
  • Sempre quenta o sol (Alfaguara, 1994).
  • Ó outro lado da esquina (Bruño, 1996).
  • Ladrándolle á lúa (Sotelo Blanco, 1997).
  • «O carrusel», en E dixo o corvo (Xunta de Galicia, 1997).
  • En voz baixa (Xerais, 1998); Cara a un lugar sen nome (Sotelo Blanco, 1998).
  • «Verbas de sal», en Un saquiño de contos (Xerais, 2001).
  • Os peixes de cores (Xerais, 2002).
  • Trala liña do horizonte (Edelvives/Tambre, 2002).
  • «As lentes de John Lennon», en Postais do camiño (Galaxia, 2004).
  • A teima de Xan (Galaxia, 2005; nueva edición revisada).
  • Honorato, o rato namorado (Xerais, 2007).
  • Cos ollos na lúa (Everest, 2010).
  • Verbas de sal (Xerais, 2011).

Prosa poética

  • O que ven os ollos dos nenos (Xerais, 2000).

Poesía para adultos

  • Parolando coa vixencia (1987).
  • Retorno ós lamentos (Xerais, 1988).
  • Nos mares diversos (UCETAG, 1999).
  • Na agonía dos outonos en silencio (Ediciós do Castro, 2002).
  • Polo camiño do incerto (Ediciós do Castro, 2004).
  • Parolando coa vixencia (2006, edición bilingüe no venal aumentada y revisada).
  • Arredor do teu corpo (Asociación Calderón, 2007).
  • Presenzas marcadas (Follas Novas, 2007).

Estudios y antologías

  • Celso E. Ferreiro para nenos (Ediciones de la Torre, 1988).
  • Celso E. Ferreiro: estudio e antoloxía (Xerais, 1989).
  • Os nosos versos (Anaya, 1998/2012).

Ensayos

  • O libro na escola: as bibliotecas escolares e de aula (Consellería de Cultura, 1989).
  • Disfrutar escribindo: a narración e a poesía nas aulas (Galaxia, 1990).
  • A poesía necesaria: lectura e creación poética dentro da aula (Galaxia, 2009).